Buitenschoolse opvang

Lekker spelen, leuke activiteiten, verrassende uitstapjes. Bij de bso’s van Landstede Kinderopvang beleeft uw kind de leukste tijd na school! Meestal zijn we gevestigd in de basisschool waar uw kind al naar toe gaat, waardoor de omgeving veilig en vertrouwd is. We sluiten dan vaak ook aan bij thema’s en projecten van de school.

Om het aanbod zo divers mogelijk te maken werken we veel samen met bedrijven en organisaties in de omgeving en maken we gebruik van de verschillende mogelijkheden in de buurt. En, door de inzet van studenten is het aanbod voor de kinderen nog uitgebreider.

Er op uit in de natuur en veel bewegen

Voor kinderen is de natuur één grote ontdekkingstocht. We gaan dan ook veel met de kinderen naar buiten, niet alleen omdat de frisse lucht gezond is. Met leuke en verrassende activiteiten geven de we de kinderen oog voor de natuur en de verschillende seizoenen. De kinderen vinden het geweldig! Net zoals de vele beweegactiviteiten die vaak worden georganiseerd door studenten van de opleiding Sport & Bewegen.

En nog veel meer

We stimuleren dus zo veel mogelijk natuur- en beweegactiviteiten. Maar, daarnaast kan uw kind dagelijks kiezen uit vele andere leuke activiteiten. Voor iedereen is er altijd wel iets te kiezen: van koken tot toneelspelen, van sporten tot techniek. En, heeft uw kind even geen zin, maar wil hij of zij bijvoorbeeld lekker een boekje lezen, dan mag dat natuurlijk ook!

Samenwerking met basisscholen

In de meeste gevallen zijn onze bso’s gevestigd in de basisscholen, waardoor er een nauwe samenwerking is. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van de faciliteiten en sluiten aan bij thema’s en projecten van de school. Ook sluiten de pedagogische uitgangspunten bij elkaar aan. Voor de kinderen is dit helder en duidelijk, waardoor er een vertrouwde en veilige omgeving ontstaat.

Landstede
Kinderopvang
bij u in de buurt