Haarsweg in Ommen

Kinderen die naar basisschool Kardoen, het Palet, Ommerkanaal, Hoogengraven of naar SBO Johan Seckel gaan kunnen terecht bij onze bso aan de Haarsweg in Ommen.

Een middag bij bso Haarsweg

Aan het einde van een schooldag halen onze pedagogisch medewerksters uw kind van school. Bij de bso krijgen de kinderen eerst de gelegenheid om bij te komen van een drukke dag. Een gesprekje, lekker buitenspelen of een spel helpt om een prettige overgang te creëren tussen school en vrije tijd. Na het gezamenlijke eet- en drinkmoment kunnen de kinderen kiezen uit verschillende activiteiten op het gebied van sport, spel, koken en bijvoorbeeld groen. 

Genoeg te beleven!

We zien de bso niet als een verlengde van school, maar als vrije tijd. Elke dag hebben we een leuk aanbod aan activiteiten. Onze pedagogisch medewerksters luisteren naar wat de kinderen willen en spelen daar op in. Om het aanbod zo divers mogelijk te maken, werken we nauw samen met verschillende organisaties op het gebied van cultuur. En organiseren we samen met de buurtsportcoach sportieve activiteiten. Ook bieden we zwemlessen in bso-tijd aan en maken we regelmatig leuke uitstapjes. De vakanties staan bol van de activiteiten. In de zomer wordt er zelfs gekampeerd op een camping. Kinderen mogen meedenken over het aanbod. 

Gewoon Gezond Ommen

Landstede Kinderopvang in Ommen doet mee aan het programma Gewoon Gezond Ommen van de gemeente Ommen. Dat betekent dat er veel aandacht is voor gezonde voeding. Zo wordt er meer groente en fruit gegeten, en gaat de voorkeur uit naar water in plaats van alleen maar zoete dranken. Zo leren de kinderen van jongs af aan alles op het gebied van gezonde voeding.

Landstede Kinderopvang

Bij Landstede Kinderopvang staat de pedagogiek van Reggio Emilia centraal: veel ontdekken en veel uitdaging, waarbij de insteek van het kind het uitgangspunt is. We werken met vier jaarthema’s: voeding en gezondheid, duurzaamheid en techniek, bewegen en natuurbeleving. Daarbij zoeken we zoveel mogelijk de verbinding met de omgeving. De pedagogisch medewerksters zijn allemaal in het bezit van een BHV- en/of kinder-EHBO-diploma.

Landstede
Kinderopvang
bij u in de buurt

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag van 15.00 - 18.00 uur
Woensdag* en vrijdag* van 12.00 - 18.00 uur

*Opvang op een bso-locatie van Landstede Kinderopvang in Ommen.

Voorschoolse opvang is mogelijk van maandag t/m donderdag van 7.30 - 8.30 uur. Op vrijdag is voorschoolse opvang van 7.30 - 8.30 uur mogelijk bij voldoende deelname.

Adres

Haarsweg 107
7731 HJ Ommen