Kinderdagverblijven

Kiest u voor een kinderdagverblijf van Landstede Kinderopvang, dan kiest u voor kwaliteit. Niet alleen omdat we goed geschoolde pedagogisch medewerkers hebben, maar juist ook om de manier waarop wij onze opvang organiseren. Voor uw kind is elke dag een ontdekkingsreis.

Vanuit de belevingswereld van uw kind gaan we elke dag weer op zoek naar nieuwe belevingen en ervaringen. Activiteiten die we kiezen sluiten daar naadloos op aan, maar dagen de kinderen ook uit iets doen waar ze niet vanzelfsprekend voor kiezen. Voor de baby’s houden we zoveel mogelijk het ritme van thuis aan. De pedagogiek van Reggio Emilia is onze basis.

Ontdekken, spelen en leren

Uw kind heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en ontwikkelt zich op eigen tempo. Kan uw kind al zelf een broodje smeren, dan mag dat. Kan het zich al zelf aankleden, dan mag dat. Wij stimuleren juist de dingen die uw kind al kan. Door de indeling in verticale groepen leren de jongste kinderen ook nog eens van de oudsten en leren de peuters rekening te houden met de kleinere kinderen.

Voor peuters

Op al onze locaties hebben we een programma speciaal gericht op de oudste peuters. In de zogenaamde peuterplus-groepen zorgen we voor activiteiten die aansluiten bij de ontwikkeling en interesse van peuters en bereiden we ze spelenderwijs voor op de grote stap naar de basisschool.

Er op uit in de natuur

Niks de hele dag binnen zitten: als het even kan gaan we naar buiten. Ook als de zon niet schijnt of wanneer het regent. Het beleven en ervaren van de natuur vinden wij erg belangrijk. Niet alleen vanwege de gezonde en frisse buitenlucht. Met leuke activiteiten krijgen kinderen oog voor de natuur  en de verschillende seizoenen. De natuur is één grote ontdekkingstocht en de kinderen vinden het geweldig.

Veel bewegen

Bewegen is erg belangrijk voor kinderen. Daarom organiseren we op onze kinderdagverblijven veel beweegactiviteiten. Studenten van de opleiding Sport & Bewegen hebben een grote rol bij de organisatie. De pedagogisch medewerkers volgen regelmatig beweegworkshops- en cursussen. Een voorbeeld daarvan is ‘Beweegkriebels’, het peuterprogramma van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen.

Landstede
Kinderopvang
bij u in de buurt