Watertappunt bij Landstede Kinderopvang Ommen al volop in gebruik

Geplaatst op: 19-06-2017
Landstede Kinderopvang Ommen heeft het watertappunt al volop in gebruik. Zij wonnen de Gewoon Gezond waterchallenge en dit werd beloond met een eigen watertappunt. Onder het motto “Gewoon Gezond’’ zetten de gemeenten Ommen en Hardenberg zich in voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Het stimuleren van water drinken is één van de speerpunten.

Op 22 maart werd het kinderdagverblijf verrast met de prijs. Alle kinderen kregen een Gewoon Gezondbidon en kunnen deze zelf vullen met water uit het tappunt. Het drinken van water is opgenomen in het beleid van Landstede Kinderopvang, ook de medewerkers stimuleren de kinderen om water te gaan drinken. ‘Wij hebben de doelgroep in huis om spelenderwijs kinderen gezonde gewoontes aan te leren en jong geleerd is oud gedaan!’

De kinderen vinden het leuk om zelf water te tappen, de kinderen mogen dan zelf kiezen welk knopje ze willen gebruiken. Alleen die knopjes zijn natuurlijk al reuze interessant. Doordat ze zelf mogen tappen is het water ook veel lekkerder, waardoor ook de kinderen die water minder lekker vinden het uit de watertap heerlijk vinden. Ook wordt vaak de bidon gebruikt, dat maakt het allemaal nog leuker.

Landstede
Kinderopvang
bij u in de buurt