Peuterspeelgroep

Kinderen leren en ontdekken elke dag, allemaal op hun eigen wijze en eigen tempo. Bij de peuterspeelgroepen van Landstede Kinderopvang houden we rekening met de eigen behoeften en wensen, maar peuters worden ook uitgedaagd activiteiten te doen die zij niet vanzelfsprekend kiezen. Op deze manier bereiden we de kinderen spelenderwijs voor op de grote stap naar de basisschool.

Ontdekken, spelen en leren

Het aanbod van de peuterspeelgroep is gericht op de oudste peuters. Samen ontdekken, spelen en leren staan centraal. We maken regelmatig uitstapjes naar de ‘grote’ buitenwereld waardoor de peuters de kans krijgen nieuwe ervaringen op te doen.

Binnen en buiten spelen

De binnenruimtes zijn zo ingericht dat kinderen er kunnen ontdekken en experimenteren. Er zijn speelhoeken waar kinderen kunnen lezen, bouwen, verkleden, met poppen kunnen spelen en hun creativiteit kunnen uiten. Spelen kan samen met de andere peuters, maar ook alleen op een rustig plekje.

Natuurlijk gaan we iedere dag gaan naar buiten. Niet alleen om de frisse en gezonde buitenlucht. Met leuke activiteiten krijgen kinderen oog voor de natuur  en de verschillende seizoenen. De natuur is één grote ontdekkingstocht en de peuters vinden het geweldig.

De basisschool

De peuterspeelgroepen zijn meestal gevestigd in de basisscholen. Door de nauwe samenwerking sluiten we aan bij de pedagogische uitgangspunten van de scholen, zodat er doorgaande leer- en ontwikkellijnen zijn. Zodra een kind naar de basisschool gaat, informeren onze pedagogisch medewerkers de school over hoe het kind leert en zich ontwikkelt (= de overdracht).

Landstede
Kinderopvang
bij u in de buurt